ПРИЈЕДОР-ДАН ГРАДА-ЂАКОВИЋ: ГРАД СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ

ПРИЈЕДОР-ДАН ГРАДА-ЂАКОВИЋ: ГРАД СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ

ПРИЈЕДОР-ДАН ГРАДА-ЂАКОВИЋ: ГРАД СА ПОВОЉНИМ ПОСЛОВНИМ ОКРУЖЕЊЕМ

Приједорски градоначелник Миленко Ђаковић поручио је данас (16.5.2017.) да је Приједор, упркос турбулентним временима, постао безбједан град, са повољним пословним окружењем и добрим међунационалним односима.
Обраћајући се гостима на свечаној академији поводом Дана града, Ђаковић је рекао да је Приједор давно послао поруку инвеститорима да је град повољан за инвестирање и да су они добродошли.

"Суштина је да је Приједор створио, прије свега, повољан амбијент за инвестирање и да је мимо Републике и БиХ увео низ подстицајних мјера у пољопривреди и предузетништву које је до сада редовно исплаћивао корисницима", истакао је Ђаковић.

Он је додао да само злонамјерни не желе да виде оно што говоре подаци да је у 2016. години остварен најнижи ниво незапослености у протеклих десет година.

"Стратегијом развоја до 2024. године у сам врх смо ставили економију, са нагласком на индустријску производњу јер ћемо само на тај начин стварати нове вриједности и дугорочно обезбиједити развој нашег града, кроз повећану производњу, већи извоз и запошљавање и сигурнију будућност нашим грађанима", рекао је Ђаковић.

На овој свечаности која је одржана у Градском позоришту, додијељена су и највиша признања града.

Плакета града као највише признање уручена је привредном друштву "Метал-Монт Мијић" из Брезичана за посебан допринос у развоју привреде града у 2016. години.

Награда града додијељена је Националном парку "Козара" за посебно вриједне разултате у развоју туризма и очувању и заштити природних љепота Козаре.

Титулу почасног грађанина Приједора понио је доскорашњи градоначелник Марко Павић, који се, како се наводи у образложењу, својим радом и дјеловањем дао допринос развоју и ширењу угледа града Приједора.

Похвала као награда и јавно признање града уручена је Слободану Брдару, предсједнику Удружења пензионера града, а захвалница Арцелор митал фондацији Приједор.

У име награђених захвалио се Павић, који је истакао да ова признања обавезују да и даље раде и заједно граде Приједор.

"Све нас посебно радује што смо признање добили од свог града и свако од нас на свом послу и у својој средини, а посебно што су наш рад други препознали", рекао је Павић, додајући да Приједор у будућности може бити само бољи него што је био и да руководство ове локалне заједнице има визију развоја у наредном периоду.

Свечаној академији су присуствовали министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић те министар  просвјете и културе Дане Малешевић, амбасадори, генерални конзул Србије, начелници сусједних општина, делегације братских градова, представници бројних међународних организација и други бројни гости из привредног и друштвеног живота града.

Обиљежавање Дана града Приједора почело је јутрос пријемом за делегације из словеначког града Бовец, турског града Маниса и амбасадора Хрватске у БиХ Ивана Дел Векија и амбасадора БиХ у Јапану Борислава Марића.

Свечаности су настављене наступом малишана Дјечијег вртића "Радост" и полагањем вијенаца на споменик "За крст часни" и ослободиоцима Приједора, а  организован је и свечани пријем за све госте у Хотелу "Приједор".

Close