Предсједник

Предсједник


Ђаковић
Миленко, рођен 1962. године у Љубији Општина Приједор. Основну и средњу школу за машинског техничара завршио у Приједору, а Машински факултет на Универзитету у Бањој Луци, чиме је стекао звање дипломираног инжењера.

До сада је обављао низ различитих послова и значајних функција. У РЖР „Љубија“ Приједор и Централној Топлани у Приједору радио је на мјестима везаним за звање дипломираног инжињера машинства, затим послове Општинског секретара за питања бораца и жртава рата, био је предсједник Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске, замјеник министра и вршилац дужности министра за питања бораца, жртава рата и рада, као и директор Друштва „БОРС ИНВЕСТ“ а.д. Бања Лука, када је стекао звање инвестиционог менаџера пред Комисијом за хартије од вриједности РС.

У свом политичком раду обављао је низ политичких дужности: био је потпредсједник Општинског одбора ДНС-а у Приједору у два мандата, члан Главног одбора ДНС-а од оснивања странке, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Приједор и члан Предсједништва Демократског народног савеза.

Тренутно обавља функцију предсједника Градске организације ДНС-а Приједор, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Приједор те члан Предсједништва ДНС-а.

Биран  је за одборника у Скупштини општине Приједор два пута и посланика у Народној скупштини Републике Српске  у вријеме кад су се доносиле тешке политичке одлуке о судбини Републике Српске.

Предсједник је Савеза сједеће одбојке инвалида РС.

Тренутно обавља функцију  градоначелника Приједора, а у претходном мандату  је вршио функцију замјеника начелника/градоначелника Општине/Града Приједор.

Учесник је Одбрамбено-отаџбинског рата, гдје је рањаван и има статус ратног војног инвалида. Ожењен. Отац троје дјеце.

Увијек се водио животним начелом: „Све што радим морам урадити часно, поштено и савјесно, тако да свима могу погледати у очи, чиста образа и мирне савјести, јер све буде и прође, а човјек мора остати човјек и оставити људски траг за собом.“

Никада није истицао своје заслуге, сматрајући да све што уради, ради за добро људи.

Close