ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ

ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ

ПОЛИТИЧКИ САВЈЕТ ДНС-а:ПОДРШКА БУЏЕТУ И ПРОГРАМУ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ

 

Политички савјет ДНС-а подржава Преднацрт буџета за наредну годину и преднацрт Програма економских реформи Републике Српске од 2018. до 2020. године и сматра да би ови документи требало да буду основа за развој Српске, оживљавање привреде, а посебно сектора који могу дати нову вриједност.
"Ту мислим на ангажовање капитала, радне снаге, донација и свега што може побољшати услове ра развој, поготово реалног сектора као и постизања стабилнијег и равномјернијег економског развоја", рекао је новинарима у Бањалуци предсједник Политичког савјета ДНС-а  проф. др Миле Дмичић, након сједнице овог тијела на којој је разматран и материјал за 25. посебну сједницу Народне скупштине.

Он је навео да би приједлоге буџета и економских реформи власт и опозиција требало да унаприједе и усагласе у парламентарној процедури с циљем постизања солидног привредног окружења.

Дмичић сматра да треба подстаћи запошљавање и самозапошљавање, подржати позитивне реформе у јавном сектору, радити на јавно-приватном партнерству, те увођењу дуалног образовања и практичних знања и вјештина.

Он је рекао да је потребно унаприједити инвестициону активност, постићи уравнотеженији економских развој сиромашних и неразвијених локалних заједница, смањити сиромаштво, те радити на реформама у здравству, образовању, пензионо-инвалидском осигурању, јавној управи.

"Потребно је очувати привредне капацитете и природна богатства и забранити приватизацију у електропривреди, водопривреди и шумарству, што је стратешки став ДНС-а", истакао је Дмичић.

Када је ријеч о буџету за наредну годину, он каже да треба наћи могућности за очување основног стандарда становништва, као и обезбиједити подстицаје за бољи живот младих на овим просторима.

Дмичић се нада да ће парламент Српске до расписивања општих избора наставити да остварује уставне функције и да неће бити недемократског дјеловања.

Првој сједници новоформираног двадесеточланог Политичког савјета ДНС-а присуствовали су страначки функционери, министри Лејла Решић и Дане Малешевић.

Преднацрт буџета Републике Српске за наредну годину пројектован је на 3,335 милијарди КМ, док се преднацртом Програма економских реформи номинално процјењује раст домаћег бруто производа у периоду 2018-2020. година од 4,8 одсто у наредној, до 5,1 одсто у крајњој дефинисаној години.

Close