Павић: ДНС не одустаје од председничког места, погоршани односи са Чубриловићем су трач

Павић: ДНС не одустаје од председничког места, погоршани односи са Чубриловићем су трач

Павић: ДНС не одустаје од председничког места, погоршани односи са Чубриловићем су трач

Председник ДНС, Марко Павић, каже да ова политчка партија неће одустати од свог кандидата за председника РС или члана Председништва БиХ на општима изборима 2018. године, иако о томе још није разговарано са коалиционим партнерима.
Он истиче да се изборни резултат странке мора повећати за 15 одсто у односу на локалне изборе, да ДНС након избора наредне године има најмање 12 посланика у НСРС, како би била незаобилазан фактор формирања власти.

Павић је тренутне односе ДНС и СНСД оценио добрим, наводећи да је ДНС поуздан коалициони партнер.

Натписе о погоршаним односима са потпредседником ДНС, Недељком Чубриловићем, назвао је трачем.

- Наш однос је коректан, а да је другачије не бих Чубриловића предложио за свог заменика - тврди Павић.
Павић је рекао нико у РС нема право да каже да је опозиција, јер је то јединствен случај да сви учествују у власти, једни на нивоу БиХ, а други у РС.

- Одговорност за развој РС је једнака за све на власти и у Бањалуци и Сарајеву. ДНС неће мењати власт на нивоу БиХ до избора, само их позивамо да одговорно раде - навео је Павић.

Он је истакао да покушај преношења хаоса са нивоа БиХ у РС неће успети, јер су власт и већина у РС стабилни и одржаће се до општих избора.

- ДНС није потписао предлог да се на дневни ред НСРС стави резолуција о војној неутралности за коју смо после гласали, јер смо једина странка која је била против пре десет година, када је усвајана резолуција о путу у НАТО – објаснио је Павић.

Он је додао да без обрзира на притиске, никада неће гласати да се повуче усвојена резолуција и да ће подржати војне савезе само заједно са Србијом.

Извор:www.blic.rs

Close