Хашки трибунал - генерал Младић-ПАВИЋ: ХАШКИ СУД ОДИГРАО УЛОГУ - СУДИТИ САМО СРБИМА

Хашки трибунал - генерал Младић-ПАВИЋ: ХАШКИ СУД ОДИГРАО УЛОГУ - СУДИТИ САМО СРБИМА

Хашки трибунал – генерал Младић-ПАВИЋ: ХАШКИ СУД ОДИГРАО УЛОГУ – СУДИТИ САМО СРБИМА

Предсједник ДНС-а Марко Павић констатовао је да је Суд у Хагу направљен да суди Србима и Републици Српској и своју улогу је очигледно и одиграо.
"Те пресуде не могу уништити код свих нас један осјећај неправде, али истовремено не могу уништити у нама љубав према свим људима, па тако и према генералу Ратку Младићу, који су се жртвовали у одбрамбено-отаџбинском рату у БиХ, који су штитили свој народ и којем у току поступка није доказано ниједно лично кривично дјело", рекао је Павић поводом изрицања провстепене пресуде - казне доживотног затвора генералу Младићу.

Он је истакао да се у сваком човјеку који има имало осјећаја за право и правду гајио осјећај да ће Младић равноправно бити третиран, али да тога није било јер је генерал проглашен одговорним за командну одговорност док су други ослобађани за то.

Павић је навео да још остаје нада која у човјеку увијек лежи да би другостепени суд могао исто поступити, као и код хрватског генерала Анте Готовине и још неких генерала којима је суђено у Хагу.

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији осудило је некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Пресуду је донијело Првостепено вијеће Трибунала којим предсједава Алфонс Ори, а чланови су Кристоф Флиге и Баконе Молото.

Генерал Ратко Младић ухапшен је у Србији и изручен Хагу у мају 2011. године, а суђење му је почело у мају 2012.

Close