БАЊАЛУКА-БОРИВОЈЕ ОБРАДОВИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК МЛАДИХ ДНС-а

БАЊАЛУКА-БОРИВОЈЕ ОБРАДОВИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК МЛАДИХ ДНС-а

БАЊАЛУКА-БОРИВОЈЕ ОБРАДОВИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК МЛАДИХ ДНС-а

Предсједник Организације  младих ДНС-а Републике Српске је Боривоје Обрадовић. Он је на ову функцију  изабран на данашњој (3.6.2017.) Изборној скупштини Организације младих ДНС-а, која је одржана у Бањалуци. Обраћајући се делегатима као и гостима Скупштине Обрадовић је рекао  да очекује раст броја младих те да ће главни циљ Организације бити потребе младих кроз иницијативе и разне екдукације.

„Међу првима то је област образовања.Пратићемо законе из ове области а акценат ћемо дати и на културу . Не смијемо заборавити ни антифашистичку историју. Треба јачати област здравственог осигурања младих, али и друге сфере“ поручио је Обрадовић.

Изборној скупштини Организације младих присуствовао је  предсједник ДНС-а Марко Павић који  је овом приликом рекао да му је задовољство бити уз младост и уз енергију. Кав видим младе знам да ДНС  има будућност и да  странка јача, рекао је Павић.

„Желим младе да видим у првим редовима и на функцијама. Учешће младих треба бити онолико колико се ради. Бавите се радом, само на тај начин може се стићи високо. Ми смо одавно препознали енергију младих, али је једино мјерило рад. Морате бити примјер у школи, у породици, у друштву и у ДНС-у“ рекао је лидер ДНС додајући да им жели да буду најбољи гдје год да били те да треба да се боре за боље образовање али и запошљвање и да то не треба да забораве.

И са овога мјеста Павић је поручио да је циљ ДНС-а на наредним изборима 100.000 гласова, повећати резултат за 15 одсто и постати  велика снага и то је, како је напоменуо релно.

„Зато се требате борити за посланика из реда младих и то Вам треба бити циљ. Данашње вријеме је турбулетно, ми желимо да радимо и подржавамо све оне који слиједе такав пут и то на свим нивоима власти. Желимо бити не само дио власти него неко ко ће носити терет јер се боримо за добро наших грађана и њихове жеље јесу наше политике. Зато морамо поштовати добро познате принципе странке. То су, између осталог добре везе са Србијом, поштивање Дејтонског мировног споразума и јаке везе са свима у региону“ рекао је Павић, наглашавајући да треба његовати и добре међунационалне односе.

Подсјетио је и на став ДНС-а када је у питању приватизација РЖР „Љубија“ истакавши да је „Љубија“ управо програм ДНС-а, који се бори за чување националних добара и који жели бити ударна снага за рјешавање проблема у Српској.

Присутнима се обратио и Момчило Жугић, који је све до данас обављао функцију предсједника Организације младих ДНС РС. Он је поднио извјештај о раду у протеклом периоду.

Изборној Скупштини Организације младих ДНС Републике Српске присуствовала су 403 делегата. Изабрани су чланови Главног одбора ДНС-а из редова младих као и делегати за Изборну скупштину ДНС-а  која ће бити одржана 17. јуна 2017. године такође у Бањалуци

Усвојена је и програмска платформа Организације младих.

Овом догађају данас су присуствовали и генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић, потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић, чланови Предсједништва ДНС-а Лејла Решић, Дане Малешевић и Ненад Нешић те предсједник Градског одбора ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић и предсједник Регионалног одбора ДНС-а Бања Лука Дамир Ћопић.

Close